Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε την Ερεσό και επιχειρούμε να εμπλακούμε στα κοινά για το καλό του τόπου μας, μέσα από την παραγωγή λόγου και δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Ερεσό, την φύση και το περιβάλλον που την περιβάλλει.

Εκδηλώσεις του συλλόγου

Ενημέρωση για την εκδήλωση για ΚΥΑ.

Ενημέρωση για την εκδήλωση για ΚΥΑ.

Χτες σε ένα σχεδόν γεμάτο Πολιτιστικό Κέντρο Ερεσού υλοποιήθηκε η εκδήλωση μας για το Κέντρο Υγείας Αντίσσης. Ο Σύλλογος μας παρουσίασε με λίγα λόγια ιστορικά το πως κατακτήθηκε το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, κάτι που ποτέ τελικά δεν ήταν δεδομένο, και κάτι το οποίο αμφισβητείται σήμερα ξανά. Ανέλυσε επίσης γιατί στέκεται αλληλέγγυα στους υγειονομικούς του Κέντρου Υγείας Αντίσσης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Παυλής, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και εν δυνάμει ειδικευμένος γιατρός σε αυτό. Ο κος Παυλής εξήγησε αναλυτικά σε τι κατάσταση βρίσκεται το Κέντρο Υγείας. Γιατί εξακολουθεί να λειτουργεί στο κόκκινο όσο συνειδητά αρνούνται να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψουν τις πολλές κενές θέσεις του. Σε Γιατρούς, Νοσηλευτές, Οδηγούς ασθενοφόρου και λοιπό προσωπικό. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τέλος τοποθετήσεις κατοίκων.

Την ίδια στιγμή συλλέχθηκαν υπογραφές κατοίκων στην λίστα του κου Οικονομίδη που τις συγκεντρώνει από όλα τα χωριά. Ενώ τονίσαμε και την ύπαρξη του ιντερνετικού ψηφίσματος συλλογής υπογραφών.

Κατά την εκδήλωση έγινε μία παραγωγική κουβέντα και ειπώθηκαν διάφορες προτάσεις για την συνέχιση της πίεσης προς τους αρμόδιους ώστε να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Αντίσσης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στο ότι όποιος απαξιώσει κι άλλο το ΚΥΑ με κίνδυνο να κλείσει θα μας βρει απέναντι του!

Ζητάμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το Κέντρο Υγείας Αντίσσης.

Ζητάμε να σταματήσουν τα πρόχειρα μπαλώματα με τις με το ζόρι μεταθέσεις ανθρώπων από άλλες δομές υγείας του νησιού.

Ζητάμε δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στις Δομές Υγείας για όλους τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Ερεσού για την συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Share this post